Άννα Μπάκουλη

Η Άννα γνώρισε την Forrest Yoga από την Βικτωρία Κουρκάκη και λίγους μήνες μετά ήταν σίγουρη ότι κάποια μέρα θα γίνει δασκάλα Forrest Yoga. Αν και τότε φαινόταν αδύνατο, 8 χρόνια αργότερα το όνειρο της έγινε πραγματικότητα.

Εκπαίδευση

Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό της Forrest Yoga (Foundation Teacher Training) με την ιδρύτρια του συστήματος Ana Forrest και τον Jose Calarco τον Απρίλιο του 2021. Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού είχε τενοντίτιδα και στους δύο καρπούς. Έτσι καλλιέργησε νέες δεξιότητες. Έμαθε πώς να προσαρμόζει τις στάσεις, να κάνει υπομονή, να εμπιστεύεται τον εαυτό της, τους δασκάλους της και το σύμπαν. Σιγά- σιγά οι καρποί βελτιώθηκαν και ήταν ικανή να κάνει πράγματα που λίγα χρόνια πριν δεν είχε φανταστεί οτι θα μπορούσε να τα κάνει!

Ένα χρόνο μετά ολοκλήρωσε το Forrest Yoga Advanced Teacher Training με την Ana Forrest & τον Jose Calarco.

Τον Οκτώβριο του 2022 παρακολούθησε το Forrest Yoga Mentorship Program με τις Forrest Yoga Guardians Sin Hee McCabe και Βικτωρία Κουρκάκη.

Το 2023 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της Forrest Yoga, Effective Coaching and Teaching, με τις Guardians Alexandra Zagorz και Βικτωρία Κουρκάκη

Η Διδασκαλία

Χρησιμοποιεί τα εφόδια της για να βοηθήσει τους μαθητές να διορθώσουν και να βελτιώσουν τη στάση του σώματος τους, ενώ παράλληλα δίνει προσοχή και στις προσωπικές ανάγκες κάθε μαθητή. Δημιουργεί δυναμικά και απολαυστικά μαθήματα που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις. Η Άννα θα σας καθοδηγεί σε όλη την πρακτική με τον σωστό ρυθμό, χρησιμοποιώντας το θεραπευτικό άγγιγμα της Forrest Yoga. Οι ακριβείς οδηγίες της και η χαλαρωτική της φωνή κάνουν το μάθημά της μοναδικό και μεταφέρουν την εμπειρία σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο.

Η επιθυμία της είναι να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν να ακούνε το σώμα τους, να συνδέονται με τον εαυτό τους και πως να δημιουργήσουν ένα φροντιστικό εσωτερικό χώρο αναπνοής για τους ίδιους.

Η προσωπική Εμπειρία

«Η Forrest Yoga ήρθε να συμπληρώσει τις σπουδές μου και την απασχόληση μου στον τομέα της Πληροφορικής. Μετά από αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή η πρακτική προσφέρει σωματική αλλά και πνευματική ανακούφιση. Παράτηρησα πόσο αρμονικά συνδυαζόνται: η Forrest Yoga καλύπτει την ανάγκη για κίνηση, χαλάρωση και ενδυνάμωση και προσφέρει εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην επαγγελματική ζωή. Από την άλλη, η εργασία μου στον προγραμματισμό με γειώνει και μου δίνει την δυνατότητα να αντιληφθώ τις ανάγκες του καθημερινού ανθρώπου.

Το προσωπικό ταξίδι θεραπείας μέσα από την Forrest Yoga έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να γίνω δασκάλα. Για εμένα, το σύστημα αυτό προσφέρει εργαλεία τα οποία μεταφέρονται στην καθημερινή ζωή με σκοπό να μας κάνουν να ζήσουμε μια ζωή πιο συνειδητή, με λιγότερο στρες και περισσότερη αυτογνωσία. Σε κάθε φάση της ζωής μου, η πρακτική αλλά και η διδασκαλία μου διδάσκουν διαφορετικά πραγματα, κάθε φόρα ό,τι έχω ανάγκη ή ό,τι έχω την δύναμη να αντιμετωπίσω.

Βαθειά μου επιθυμία είναι να μοιραστώ τα εργαλεία που απέκτησα μέσα από το δικό μου ταξίδι με όλους τους μαθητές μου.»